OM FULA OCH FINA KÄNSLOR

 

I Om fula och fina känslor får elever i årskurs 3-6 se föreställningen “Jordens mitt finns mitt i mig” samt ta del av en workshop. “Jordens mitt finns mitt i mig” är en intermedial föreställning med högt tempo, humor och eftertänksamhet. Föreställningen tar avstamp i Maria Gripes sista bok om Elvis Karlsson – Bara Elvis. Gripe resonerar, ur ett barns perspektiv, kring identitet, känslor, rädslor och hur viktigt det är att lära känna sig själv och att våga ha sin egen åsikt. Vår föreställning utspelar sig i den vuxne Elvis Karlssons minne, och genom scenografen Svante Back fantasieggande scenrum med projektioner och modeller får publiken följa med i hoppen fram och tillbaka i tiden.

Efter föreställningen startar en workshop med eleverna där skådespelare och dramapedagog tillsammans improviserar runt de ämnen som behandlats i föreställningen, såsom avundsjuka, rädslor, skam, död och sjukdom. Projektets syfte är att genom scenkonst ge eleverna verktyg till att prata om obekväma känslor på ett lekfullt och icke moraliserande sätt. Projektet kan kopplas till LGR 11 genom punkt 5. Kursplaner- Religionskunskap, Centralt innehåll åk 4-6 – “Identitet och livsfrågor” och “Etik”.

 

PRAKTISK INFO:

MÅLGRUPP 9-12 år

PUBLIK max 30 pers

LÄNGD 3,5 h (inklusive föreställning)

SPELYTA 6×5 m + publikplatser

BYGGTID 2 h

RIVTID 1 h

TEKNIK 3 x 10 A separat avsäkrade

 

PRIS  12 000:- (2:a tillfälle samma dag och scen 10 000:-)

 Resekostnad 35:-/mil 

 

RES GENOM VÄRLDEN MED SKÖLDPADDAN PATRIK

 

I Res genom världen med sköldpaddan Patrik får eleverna se föreställningen “Patrik är mörkrädd” samt ta del av en workshop. “Patrik är mörkrädd” är skriven av Ewa Westin, fritt efter barnboken “Franklin in the dark” av den kanadensiska författaren Paulette Bourgeois samt psykoanalytikern/barnläkaren Donald Winnicotts teori om övergångsobjekt. Det är ett interaktivt äventyr med fantasifulla kostymer där varje föreställning blir en unik dialog med publiken om rädslor och hur en gör för att hantera dem. Genom roliga improvisationer styr publiken ut Patrik på en fantastisk resa genom världen.

I workshopen återskapar vi Patriks resa tillsammans med barnen. Med fysiska material bygger vi upp världar som vi tillsammans färdas genom. På resans gång resonerar vi på ett lekfullt sätt kring rädslor – både de rädslor som finns i föreställning men också barnens egna rädslor. Workshopen genomförs av skådespelarna i föreställningen. Projektets syfte är att på ett lekfullt sätt avdramatisera rädslor, samt att inspirera barnen till kreativt gestaltande. Projektet kan kopplas till LGR 11 för förskolan  genom punkt 3. Förskoleklass Skapande och estetiska uttrycksformer och Språk och kommunikation, och för lågstadiet genom punkt 5. Kursplaner – “Bild” Centralt innehåll åk 1-3, samt “Svenska” Centralt innehåll åk 1-3.

 

PRAKTISK INFO:

MÅLGRUPP 5-9 år

PUBLIK 25-30 pers

LÄNGD 1,5 h (inklusive föreställning)

SPELYTA 3×3 m + publikplatser

BYGGTID 1 h

RIVTID 30 min

TEKNIK 1 x 10 A separat avsäkrade

 

PRIS  10 000:-  (2:a tillfälle samma dag och scen 8 000:-)

Resekostnad 35:-/mil 

 

Kontakta info@teatersormland.se / 0155 – 21 14 00 för bokning och mer info.