FLICKAN MED FRAMTIDEN

– En hoppfull monolog om att vilja ge upp

Flickan står ensam framför publiken. Hon förklarar att hon har bestämt sig, hon kommer att ta sitt liv ikväll. Det är inget dramatiskt, hon har tänkt på det så länge att det har blivit en självklar del av hennes liv. Och varför är det så tragiskt egentligen? Det är så konstigt, ända sen hon var liten har hon undrat varför alla tyckte att hennes favoritsaga, Flickan med svavelstickorna, var så sorglig. Den lilla flickan valde ju bort ett liv av lidande och valde istället en lycklig död. Varför skulle hon nödvändigtvis fortsätta leva när det inte fanns något att leva för? Vem ska bestämma att någon ska leva? Varför måste hon till varje pris leva?

FLICKAN MED FRAMTIDEN är en musikalisk monolog om resan ut i ett postpandemiskt vuxenliv. Generation Z är en generation uppvuxen i en hyperindividualistisk tidsanda, hårdare arbetsklimat, ökade klasskillnader och högernationalistiska vindar. Och ovanpå allt vilar ett obestridligt faktum: Om 6 år måste alla koldioxidutsläpp upphöra helt och hållet om en total klimat- och samhällskollaps ska kunna undvikas. Genom att våga närma oss tankar kring att ge upp, att inte orka mer och huruvida man ska leva eller inte vill denna föreställning öppna dörren för diskussioner om motsatsen – att våga drömma om en framtid. FLICKAN MED FRAMTIDEN handlar om att hantera en osäker framtid, förbjudna tankar och att söka hjälp.

FLICKAN MED FRAMTIDEN är den tredje och sista delen i Teater Sörmlands projekt: Ungas psykiska hälsa före, under och efter pandemin.

 Föreställningen riktar sig huvudsakligen till unga mellan 13-18 år.

PRODUKTIONSUPPGIFTER

IDÉ OCH KONCEPT Teater Sörmland

TEXT Jerk Ohlsson Westin, Anna Frölander

REGI Jerk Ohlsson Westin

RUM Svante Back

LJUS-, LJUDDESIGN Fredrik Sundberg

INSPELNING & ARRANGEMANG MUSIK Andreas Larsson

TEKNIK Fredrik Sundberg, Andreas Larsson

PÅ SCEN Maja Lundqvist, Andreas Larsson, Emil Forsberg

PRAKTISK INFO:

Målgrupp 13-18 år

60 pers/föreställning

60 min lång

Spelyta 6×5 meter

Byggtid 2 h, rivtid 1 h

Pris: 13 000:- (2:a föreställning samma dag och scen 9 000:-)